Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de tolerantie ten opzichte van seksuele en relationele voorkeuren van personen de laatste jaren enorm is toegenomen. Marion Dobbeling en Pieter Koenders laten zien hoe relatief die toegenomen tolerantie in de prak- tijk blijkt te zijn. Ze maakten een inventarisatie van gevallen van discriminatie op grond van homoseksualiteit en leefvorm.
Om te laten zien hoe die discriminatie in de gehele maatschappij doorwerkt, zijn de gevallen verdeeld in 22 categorieën. Binnen deze categorieën zijn de gevallen weer onderverdeeld in de groepen 'algemeen', 'mannen' en 'vrouwen'. Door de splitsing van de gevallen in een 'openbare' en een 'privé'-sfeer wordt zichtbaar gemaakt dat ook de mogelijkheden van de wetgever beperkt zijn. Een belangrijke conclusie van dit onderzoek is dat de toegenomen zichtbaarheid van lesbische vrouwen en homoseksuele mannen er toe heeft geleid, dat de discriminatie manifester is ge- worden. Een andere conclusie is dat vaak economische motie- ven, zoals de angst voor het verlies van cliënten of leerlingen, een grote rol spelen bij de discriminatie.
Het totaal aantal verzamelde gevallen (ongeveer 800) vormt slechts een topje van de ijsberg. De auteurs komen tot de conclusie dat de discriminatie van personen op grond van hun homo- seksualiteit of leefvorm geen incidentele gebeurtenis is, maar voortkomt uit de bestaande maatschappelijke verhoudingen.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.